Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ευχαριστήριο σε όσους βοήθησαν ώστε το πυροσβεστικό όχημα της Λ.Εφ.Ε.Δ Χίου να ετοιμαστεί.

Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας του παραρτήματος της Λ.Εφ.Ε.Δ. στη Χίο, ο Δήμος Χίου μέσω του εντεταλμένου συμβούλου του για την πολιτική προστασία κου Γεωργίου Ζώα, μας παραχώρησε ένα δημοτικό όχημα Mitsubishi L200 διαμορφωμένο πυροσβεστικό με καινούργια αντλία. Το όχημα λόγω παλαιότητας κι εγκατάλειψης των προηγούμενων ετών χρειαζόταν άμεση συντήρηση.






Σαν πυροσβεστικό όχημα για να λειτουργεί αποτελεσματικά πρέπει να είναι άριστα συντηρημένο μηχανικά και λειτουργικά αλλά και για να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες και στο πλήρωμα του πρέπει να έχει και την εικόνα που αρμόζει σε ένα πυροσβεστικό όχημα.

Έτσι λοιπόν προσπαθήσαμε αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη οικονομική εποχή που ζούμε να φτιαχτεί όπως του αρμόζει χωρίς να επιβαρυνθεί ιδιαίτερα το δημόσιο και να προστεθεί άλλο ένα πυροσβεστικό όχημα με τους εκπαιδευμένους εθελοντές μας ως πλήρωμα, στον αντιπυρικό σχεδιασμό του νησιού με όνομα κλήσης Λ1.


Στα πλαίσια της μηχανικής συντήρησης και προμήθειας κάποιων υλικών συνέβαλε ο Δήμος Χίου και όλα τα υπόλοιπα έγιναν με την εθελοντική εργασία των μελών μας και κυρίως με την συμβολή των επαγγελματιών της Χίου όπου με τον τρόπο τους μας βοήθησαν καθοριστικά και χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει να είμαστε έτοιμοι τόσο σύντομα, ώστε προλάβαμε να έχουμε το όχημα διαθέσιμο στον Ρουκετοπόλεμο.

Οι εργασίες έγιναν κάτω από τον συντονισμό και τις ατελείωτες εργατοώρες του Εφόρου μας και επειδή είχαμε το πρόβλημα του χώρου και των υποδομών συνεργείου όπου δεν διαθέτουμε θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους που μας βοήθησαν.


Ξεκινάμε με το συνεργείο Σταμάτη Γεώμελου στο Κοντάρι όπου μας ανέχθηκε (κάποιους ειδικά πάρα πολύ) για εβδομάδες, χρησιμοποιώντας υλικά κι εργαλεία αλλά και προσωπική εργασία του ίδιου. Ο βαφέας Δημήτρης Φωκάς όπου μας έβαψε εθελοντικά το όχημα.



Ο Γεώργιος Γεωργούλης που κάλυψε το κόστος μέρος των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Το κατάστημα ανταλλακτικών του κου Νίκου Καζά για μέρος ανταλλακτικών που χρησιμοποιήσαμε. Τις επιγραφές Σαλιάρη για τα αυτοκόλλητα που μας έβαλε και την τελική πινελιά που έδωσε ταυτότητα με τα στάνταρ ασφαλείας που αρμόζουν σε πυροσβεστικό όχημα με σύγχρονα υλικά αντανάκλασης.



Το πλυντήριο του κου Σίμου Σεζένια όπου πραγματικά είχε παρά πολύ δουλειά να κάνει ιδιαίτερα στην αρχή,το Ηλεκτρολογίο του κου Κώστα Παπαπαντελίδη,το μηχανουργείο του κου Διαμαντή Γεωργίου τους γερανούς Σκαπινάκη (Γιώργος) όπου μας μετέφερε όποτε χρειαζόταν την πυροσβεστική εγκατάσταση αλλά και τα μέλη μας που δούλεψαν αφιλοκερδώς ή σιωπηλά αγόραζαν τα μικροϋλικά που χρειαζόταν. Τέλος τον Δήμο Χίου που μας παραχώρησε το όχημα του Δήμου Χίου αλλά και την βοήθεια στην συντήρηση του.


 Από την μεριά μας να διαβεβαιώσουμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε το πυροσβεστικό όχημα Λ1 να βοηθάει πάντα όπου χρειαστεί σε όλη την Χίο  κι ευχόμαστε να χρειάζεται μόνο στην πρόληψη.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου