Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Αμφίβιο σχολείο "ΊΩΝΑΣ 2014" Μέρος β'

 Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Β' μέρος του Αμφίβιου σχολείου "ΊΩΝΑΣ 2014".

 Δημιουργούμε βασικές εκπαιδεύσεις κοντά στης πιθανές αποστολές μας αλλά και κοντά στις σημερινές μας δυνατότητες.
 Η εκπαίδευση περιελάμβανε οργάνωση επάκτιας οχυρωμένης θέσης,τρόπους συνεργασίας των αμυνωμένων και μεθόδους διαφυγής.



 Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε βίαιη διάβαση υδάτινου κωλύματος μετά από οργάνωση και στεγανοποίηση του εξοπλισμού καθώς και τρόπου ασφάλισης της όχθης του υδάτινου κωλύματος.









Το τρίτο μέρος έγινε σε θαλάσσιο περιβάλλον με εκπαίδευση σε μεθόδους εξόδου σε εχθρική ακτή με κυματισμό καθώς και τρόπους κολύμβησης και αυτοδιάσωσης εν ώρα επιχειρήσεων.

 Το σενάριο ήταν το εξής,Αποστολή των ομάδων Λ3 είναι να επιτηρεί την περιοχή (επάνδρωση τοποθεσίας ), να επιδιώκει την εμπλοκή της σε μάχη, την τήρηση της επαφής και με κάθε τρόπο τη φθορά της όποιας εχθρικής (αποβατικής )ενέργειας , ενεργοποιώντας ταυτόχρονα το σύστημα ασφαλείας της Μονάδος ώστε να σπεύσει ενίσχυση με κινητή εφεδρεία (Λ 1) και να ενεργοποιηθούν ενέδρες περιοχής κλπ) παρά της καιρικές συνθήκες που άπαντες αδιαφόρησαν αλλά με αθλητικό πνεύμα και χαμόγελο τελείωσε η άσκηση .




Τέλος διδάχθηκαν τρόποι συνεργασίας των τακτικών αποβατικών δυνάμεων με τα ειδικά υποβρύχια τμήματα ανιχνευτών.



Η σωματική κατάσταση επηρεάζει την πνευματική και αντίστροφα. Καλλιεργεί το πνεύμα, την οξυδέρκεια, την αντίληψη, τη φαντασία, την αυτενέργεια. Τα παραπάνω γίνονται πιο επιτακτικά σε μια εποχή εφησυχασμού και πνευματικής μονομέρειας που απορρέει από την προσκόλληση στην ειδίκευση.

Με την υπόσχεση ότι θα ξανασυναντηθούμε στην παράλια σύντομα, ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη, να επαναλάβoυμε τα σωστά και να επιβεβαιώσουμε το ρητό «Πολίτες - Οπλίτες για πάντα στη Ζωή – Πατρίδα, Θρησκεία Καθήκον και Τιμή» . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ !!! ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου