Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Παρουσία της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου στο παραδοσιακό έθιμο του Ρουκετοπόλεμου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου συμμετείχε στα μέτρα ασφαλείας του εντυπωσιακού εθίμου που πραγματοποιείται στη Χίο, τον ρουκετοπόλεμο .


 Φέτος,τα καθήκοντα μας ήταν διαφοροποιημένα εξαιτίας του προβλήματος με τον δρόμο που είναι εκτός κυκλοφορίας στην περιοχή του Φαφάλειου γηπέδου (Φ.Ο.Β.) καθώς και λόγω του πυροσβεστικού οχήματος που μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο Χίου για τις ανάγκες δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

 Έτσι φέτος καλύψαμε 5 κομβικά σημεία. Στο ένα υπήρχε μέλος μας με μηχανή του Δήμου Χίου (όπου μας παραχωρήθηκε για εκείνη την ημέρα) και βρισκόταν περιμετρικά της ζώνης ρίψης ρουκετών μεταξύ των δυο ενοριών όπου απαγορευόταν η κίνηση οχημάτων για λόγους ασφαλείας . Άλλα μέλη μας διασφάλιζαν την έκτακτη μονοδρόμηση ώστε να μην συμβεί το γνωστό μποτιλιάρισμα μιας και φέτος η περιοχή είχε έναν δρόμο μείων.

Επίσης σε διασταύρωση πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου το πυροσβεστικό όχημα της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου βρισκόταν σε επιφυλακή για τυχόν συμβάν. Αν και η χρονιά για το έθιμο ήταν δύσκολη, τα σημεία που καλύψαμε δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα κυκλοφορίας, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τις δύο φορές που χρειάστηκε να κινηθεί διασφαλίστηκε η άνετη πρόσβαση και αποχώρησή του.
             (Φωτογραφία από την καθημερινή εφημερίδα Πολίτης σε ένα                                        Εκ των σημείων απαγόρευσης)

 Το μοναδικό αυτό έθιμο που διαφημίζει σε παγκόσμια εμβέλεια το νησί μας και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο χρειάζεται την βοήθεια όλων μας. Οι συμπολίτες μας ρουκετατζήδες πού εργάζονται όλο τον χρόνο και με δικά τους έξοδα για να προσφέρουν αυτό το μοναδικό έθιμο, οι κάτοικοι των περιοχών όπου ζουν τις συνέπειες στα σπίτια τους, ο Δήμος και οι υπηρεσίες της Π.Υ. Χίου και του Α.Τ. Χίου, ο τομέας ΕΚΑΒ Χίου, όπου αν και υποφέρουν από υποστελέχωση και όλα τα γνωστά προβλήματα, όλοι τους έδωσαν το παρόν μακριά από τις οικογένειες τους μια τέτοια μέρα για την ασφαλή έκβαση του ρουκετοπόλεμου. Δεν μας στεναχωρεί καθόλου που για τρίτη χρονιά ήμασταν μακριά από τις οικογένειες μας.

 Οι ευχαριστίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου και η ένθερμη αντιμετώπισή τους δίνουν κουράγιο σ’εμάς αλλά και σε όλους τους εθελοντές και τους φορείς που δραστηριοποιούνται, να είμαστε εκεί και του χρόνου με μεγαλύτερη πείρα ώστε να διεξάγεται το πιο εντυπωσιακό Πασχαλινό έθιμο του κόσμου πάντα με ασφάλεια . Χριστός Ανέστη και του χρόνου πρώτα ο Θεός θα είμαστε πάλι εκεί αρωγοί στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που κάνουν ήδη το παν με αγάπη και μεράκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου