Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου στον Μακεδονομάχο 2018

Το χρονικό διάστημα από 27 έως 29 Απριλίου 2018 η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Εφ.Ε.Δ) Χίου συμμετείχε στην Τακτική Άσκηση μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2018», στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης. 

 Η ΤΑΜΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» διοργανώθηκε επιτυχώς για 11η συνεχή χρονιά από την Λ.Εφ.Ε.Δ Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί  και την «Μητροπολιτική» Λέσχη και τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Αποτελεί δε την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Εφεδρείας στην χώρα μας, με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 300 άνδρες και γυναίκες Εφέδρους από την Ελλάδα και την Κύπρο, με εμφανή τον ιστορικό συμβολισμό, στον οποίο άλλωστε παραπέμπει και το ρητό «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ» το οποίο υιοθετείται ως σύνθημα της άσκησης.



Κατά της διάρκειας της ΤΑΜΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» οι συμμετέχοντες ‘Έφεδροι καλούνται να επιχειρήσουν επί ένα 24ωρο, συγκροτημένοι σε ομάδες των οκτώ, σε συνθήκες που προσομοιώνουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος και που δοκιμάζουν στα άκρα τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις των ασκουμένων, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούν την δυνατότητα τους να ανταπεξέλθουν σε πληθώρα στρατιωτικών αντικειμένων. Η άσκηση ολοκληρώνεται με βράβευση των διακριθέντων ομάδων και ασφαλώς με γόνιμη κριτική και ανταλλαγή απόψεων.

Το τοπικό Παράρτημα της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου συμμετείχε για πρώτη φορά με πλήρως συγκροτημένη 8μελή Ομάδα στην εν λόγω άσκηση,  γεγονός που αποτελούσε «διακαή πόθο» στα έξι χρόνια της λειτουργίας του, συνεπικουρούμενο και από έναν συνάδελφο της Λ.Εφ.Ε.Δ Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος του Παραρτήματος έλαβε μέρος ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Λ.Εφ.Ε.Δ Χίου συμμετείχε ανελλιπώς  στις διοργανώσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών , με μεμονωμένες συμμετοχές, είτε ως ασκούμενα μέλη είτε ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αποκτώντας έτσι την απαραίτητη εμπειρία. Στην «παρθενική» της αυτή εμφάνιση ως πλήρως συγκροτημένη ομάδα, η Λ.Εφ.Ε.Δ Χίου κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, ανάμεσα σε είκοσι έξι συμμετοχές, και κυρίως εντυπωσιάζοντας με το ήθος, την πειθαρχία και την εν γένει συνολική της παρουσία. Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση των ανθρώπων που παράλληλα με τις οικογενειακές, επαγγελματικές και προσωπικές τους υποχρεώσεις, ζώντας στο πλέον ακριτικό κομμάτι του Ελλαδικού χώρου, μοχθούν και καταφέρνουν να παραμένουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, υλοποιώντας στην πράξη την ιδέα «ΠΟΛΙΤΗΣ - ΟΠΛΙΤΗΣ». Ταυτόχρονα αποτελεί μια βαριά «κληρονομιά» για την τοπική Λ.Εφ.Ε.Δ, μια παρακαταθήκη για το μέλλον και απευθύνει πρόσκληση ενεργούς συμμετοχής στις δραστηριότητες της Εφεδρείας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου